IJssel technologie

De kracht van doorrekenen.

Ook bij IJssel technologie komen we al jaren over de “werkvloer”.

Bij de afdeling engineering zijn we in 2015 gekomen om te assisteren bij het hoofdzakelijk doorrekenen van een groot aantal zgn. tegenhouders die worden gebruikt binnen Scania voor de montage van verschillende onderdelen.

Een groot engineering project in opdracht van IJssel technologie was voor Hyster Nijmegen.

De mast- Boom montage tool. Met deze tool kunnen op een veilige en eenvoudige manier de masten en de bomen van de zwaarste Hyster heftrucks worden samengebouwd.

Door een ingenieus systeem van karren, duwer en tegen houder kunnen masten en bomen van verschillende afmeting worden samengesteld. De machine is inmiddels alweer 6 jaar in gebruik. Hyster is nog steeds uitermate tevreden over dit gereedschap. Op onderstaande afbeelding een impressie van de machine.

Ook van IJssel technologie kwam de vraag om complete hijsfixturen, tilhulpen ed toe te leveren. De afgelopen jaren hebben we oa. Geleverd:

  • Bumper lifting tool. Met deze tool kan een bumper {90 kg} uit een krat worden getild gekanteld  voor voormontage terug kantelen voor montage aan de vrachtwagen.
  • Dakspooiler lifting tool. Hijsfixtuur om de verschillende typen dakspoilers op het dak van de vrachtwagen te kunnen monteren.
  • Een 2 spiller voor het aandraaien van 2 moeren in 1 handeling. 

Momenteel zitten we in de afrondfase van een doekjes inpakmachine. Daar mag helaas nog geen beeldmateriaal van in omloop komen,